Min2

landhuis in Bergen

klik op foto´s voor vergrotingen -->

Met inpandige garage en zwembad plus een bijbehorend tuinhuis. Het bruto vloeroppervlak bedraagt ca. 800 m2. Het uitgangspunt voor het ontwerp van deze woning was een schets uit 1919 van de architect Herman van der Kloot Meijburg. Hij ontwierp destijds een herenhuis voor de overgrootvader van de huidige opdrachtgever.
Min 2 bouw-kunst heeft zich ten opdracht gesteld het ontwerp van de voor- en zijgevel van de oorspronkelijke schets te volgen (met een verschaling van 110%) maar wel met de eisen en details van deze tijd.
Bij het interieur is uitgegaan van de ambachtelijkheid uit de periode van het ontwerp van het huis en de wensen van de huidige bewoners. Om meer licht in het hart van de grote woning te krijgen is glas aangebracht in het dak rond de schoorsteen. Op de verdiepingen zijn gedeeltelijk hardglazen vloeren aangebracht zodat het licht van bovenaf tot beneden valt.
De details in de woning zijn speciaal ontworpen: de trap, de plinten, de kasten, de deuren en ook de keuken zijn geïnspireerd door het ambachtelijke houtwerk in de Amsterdamse school stijl.
Het hoofdvolume is uitgevoerd in baksteen. De stenen (Rijn formaat) zijn van Vogelensangh, de nog enige kolengestookte oven in Nederland. Het traditionele materiaal past bij het historische karakter van de woning. Als dakbedekking worden de keramische pannen Tuile du nord gebruikt. In eerste instantie is het landschappelijke uitgangspunt van de tuin ontworpen door H+N+S. De aangelegde tuin met tuinhuis door Min2 is geïnspireerd op Italiaanse Renaissance tuinen.

villa villa villa