Min2

 

Nieuws:

Ontwerp van Min2 wint de internationale WAN AWARD FOR PRODUCT INNOVATION.

 Voor de bekleding van hun duinhuis zochten Jetty en Maarten Min naar een natuurlijke en onderhoudsarme gevel en dakbekleding passend in de omgeving. Geïnspireerd door de Kolumba baksteen van Petersen Tegl uit Denemarken ontwierpen ze een beeld van een keramische plank opgehangen als een dakpan met de kleuren van de boomschors bij het huis. De steenmeesters van Petersen waren meteen enthousiast en in een intensieve periode van 1,5 jaar werd de keramische gevel- en dakbekleding ontwikkeld: er werd geschetst, gemaild, bezoekjes afgelegd, monsers gestuurd en proefmuurtjes opgezet en in februari 2009 werden de eerste stenen bevestigd op het werk. Inmiddels is de pan-steen meerdere malen toegepast in binnen- en buitenland en heeft Petersen hem in productie genomen onder de naam 'Cover'.

Petersen heeft dit nieuwe product ingediend voor deze gerenomeerde prijs en eind januari 2015 de eerste prijs ontvangen voor de WAN PRODUCT INNOVATION AWARD.

Juryrapport: "This is how bricks should be made; this is a beautiful handmade product, I would like to use this". " Architects will love this, this beautiful". http://backstage.worldarchitecturenews.com/wanawards/project/petersen-cover/?source=sector&selection=winner 

 

De NRC publiceerde op 16 augustus het duinhuis van Jetty en Maarten  paginagroot in de rubriek buitenkijken van fotograaf Thijs Wolzak.              Wij vinden het onze mooiste foto, omdat er veel verhalen in verteld worden. De tekst is geschreven door Monique Snoeijen.

 

 

De Biënnale in Venetië is gestart ook voor Min2:

Meer uitgebereide informatie over de tentoonstelling binnenkort op www.min2.eu .

Na een half jaar werken aan de maquettes, de grote tekening en de film is het dan zo ver dat de tentoonstelling ingericht gaat worden in palazzo Mora. Het vervoer gaat over het water en we leggen aan met de boot in het Canal Grande, daarna de inrichting en alles in 1 dag.

De diverse openingen waren geweldig en onze grootste sponsor en supporter de familie Petersen was ook aanwezig.

 

 Het Agnietencollege, een VMBO scholencomplex met sporthal in Zwartsluis, is inmiddels opgeleverd door Van Wijnen, Gorredijk.

 

De opdrachtgever, onderwijsorganisatie landstede is druk bezig met de inrichting en na de zomervakantie gaan de leerlingen de nieuwe school in gebruik nemen.

 

 Min2 naar architectuur biennale Ventië 2014.

Min2 is intived to participate in the official architecture Biennale in Venice 2014. The exhibition will take place in Pallazo Mora. This international leading cultural event is held from June 7th until November 23th, 2014. The official exhibitions of this biennale are in the Giardini and the Arsenale and in palazzi in the old city of Venice.

Poster biennale Venetië

15-06-2013 tot en met 30-06 2013 Tentoonstelling van 30 nieuwe villa 's in Bergen in de culturele buitenplaats Kranenburgh.


De tentoonstelling is georganiseerd door het AIA in samenwerking met Min2. Van Min2 zijn 3 projecten  aanwezig op de tentoonstelling: het duinhuis van Jetty en Maarten, de boswoning van de Buerweg en het weidewoning van de Westerweg. De projecten zijn gepresenteerd op A0 posters en geven een interessant beeld van de bijzondere woningen en de prachtige locaties.

 

08-06-2013 Archikidz! in Bergen in Kranenburgh.


Er waren veel architecten en vrijwilligers om de 200 kinderen een leuke architectuurmiddag te bezorgen. Maarten Min mocht een stimulerend verhaal vertellen aan de hand van zijn zelfgemaakte stripboek, de Auto-biografie, over architectuur voor kinderen. Er werden makettes gemaakt en de winnaars kregen een stripboek en mochten de makette laten staan tijdens de architectuurtentoonstelling die hierna plaatsvond.

 

16-03-2013 Opdrachtgeversforum en Jonge geesten bijeen voor een co-create sessie in Duinwoning van Maarten en Jetty.

Op verzoek van het Opdrachtgeversforum stelde Maurice van Rooijen een creatieve groep mensen samen uit allelei beroepen en uit diverse leeftijdsgroepen om na te denken over het thema voor het volgende Jonge Geesten evenement. Geïnspireerd door onze gesprekken en de loftwoning werd besloten om dit evenement samen te organiseren.
Met 5 Afgevaardigden van het Opdrachtgeversforum en 16 Jonge geesten werd er nagedacht en uitgewisseld over het thema De kunst van het opdrachtgeven. Het was een bijzondere ervaring zo veel creatieve geesten bijeen, de energie spatte er af. Het bijzondere was dat er veel consensus was over welke kant het op zou moeten gaan. Er werden diverse voorstellen gedaan voor de uitwerking en inmiddels zijn deze teruggekoppeld naar het hele Opdrachtgeversforum en is er besloten voor de uitwerking. Hierover later meer.

De Cobouw was aanwezig en heeft er een verslag van gemaakt; zie de Cobouw van 18 april 2013: Creatiever door een tegendraads geluid in Bergen.

www.opdrachtgeversforum.nl , www.jongegeesten.nl

co-create sessie  groep

 

21-03-2013 Een nieuwe website voor Min2!

Het is zo ver: de nieuwe website van Min 2 is in de lucht. Het heeft even geduurd. De bouwwereld is in beweging en er waren zo veel nieuwe ontwikkelingen dat als een tekst geschreven was deze al weer aangepast kon worden. Grote lijnen zijn nu duidelijker en de huidige situatie is in beeld gebracht en omschreven.
De ontwikkelingen gaan door en op deze nieuwspagina wordt hier doorlopend verslag van gedaan.

Veel inspiratie en leesplezier: Jetty en Maarten Min.

handtekeningen

 

postbus 246
1860 AE Bergen
Hoflaan 1
1861 CP Bergen
t (072) 582 10 70
f (072) 582 10 79
min2@min2.nl