Min2
 “Botterwerf tweemaal in de prijzen”

Cultuur- en educatieprojecten

Veluweland.nl, 28 maart 2012:
“Botterwerf Elburg tweemaal in de prijzen.

Elburg- donderdag 22 maart is de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke kwaliteit 2012 uitgereikt aan de Botterwerf in Elburg. Dit leerbedrijf sleepte ook de publieksprijs, toegekend op basis van internet stemming, in de wacht. Beide prijzen werden uitgereikt door gedeputeerde Co Verdaas.

Een jury onder leiding van Jan Terlouw koos de Botterwerf uit 10 genomineerde projecten, die voortkwamen uit 50 inzendingen voor de prijs. De provincie Gelderland organiseerde de Gelderse Prijs dit jaar voor de vierde keer.

Adopteerbaar vermogen
De Botterwerf is een schakel in een brede ruimtelijk toeristische opknapbeurt van de Havenkade in Elburg. Deze voormalige scheepswerf in de historische haven heeft een herbestemming gekregen en is nu ook een leerbedrijf waaraan volgens de jury 170 vrijwilligers vorm geven ‘met een onvoorwaardelijke liefde voor de botter en de bruine vloot’. De jury koos uiteindelijk voor Elburg, want door het creëren van actuele betekenissen in de historische kernwaarden en door het hanteerbare vermogen ervan(…) is ‘een voorbeeldige bijdrage aan ’bouwen aan identiteit‘ en een versteviging van de verbintenis van mensen op deze plek, zo niet: de ultieme dialoog tussen mens en plek’ gerealiseerd.

Publieksprijs:
De publieksprijs gaat ook naar de Botterwerf...”

postbus 246
1860 AE Bergen
Hoflaan 1
1861 CP Bergen
t (072) 582 10 70
f (072) 582 10 79
min2@min2.nl