Min2

Stadsvilla in Rotterdam, Hillegersberg voor gezin met 2 kinderen en gastenverblijf.

klik op foto´s voor vergrotingen -->

Ontwerp:
Het programma van wensen is een woning te maken met serre en veranda, deze onderdelen moeten werken als een architectonisch geheel. In een aantal schets- en ontwerpsessies samen met de opdrachtgevers zijn de plattegronden ontstaan binnen het maximale volume 1000m3 in het bouwbesluit. Daarna is een ritme van een stramienmaat geïntroduceerd om ruimtes en muuropeningen logisch op te nemen. De dakopbouw geeft het huis een eigen karakter evenals de uitbouw aan de tuinzijde. De hoofdopzet is eenvoudig en klassiek, de accenten zorgen voor de sfeer.
Deze stadsvilla is geïnspireerd door de vrouw des huizes van Franse oorsprong: haar beeld was de Zuid Franse sfeer in de modern/klassieke villa vertaald te zien. Dit is doorgevoerd in het ontwerp van het exterieur door middel van luiken, de materialen en de indeling van de woning. Het kleurenpalet heeft zuidelijke invloeden in een combinatie met bijpassende Hollandse materialen zoals cèmewitte baksteen: een uitgekiende combinatie.
Het interieur is ook weer een mooie mix van een moderne basis met comfort met sfeervolle Franse onderdelen; zoals de natuurstenen Bourgondische Dalle op de vloer en enkele authentieke Franse bouwonderdelen, bijvoorbeeld de schoorsteenmantel en een oude deur.
De woning wordt uitgevoerd volgens een passend ontworpen duurzaam energieconcept en met domotica.

villa villa